Politievrijwilliger

Naast je dagelijks werk, op straat in uniform aan de slag als politieman of- vrouw. Om bij te dragen aan een veilige samenleving hoef je geen beroepsagent te zijn. Ook jij kunt in je eigen regio de politie helpen en problemen op straat voorkomen.


Je ondersteunt in een wijk- of districtsteam de beroepscollega’s in de surveillance en handhaving. Je bent de extra ogen en oren van de politie.
Meer over het werk van politievrijwilliger >

Je volgt in de avonduren de basisopleiding tot politievrijwilliger. Lesperiodes bij de Politieacademie wissel je af met praktijkperiodes.
Meer over de opleiding tot politievrijwilliger >

Als politievrijwilliger heb je een voorbeeldfunctie. Je moet stevig in je schoenen staan en goed met mensen kunnen omgaan.
Naar het profiel voor politievrijwilliger >

Het werken als politievrijwilliger vraagt veel van je. Om te kijken of jij geschikt bent voor het werk op straat, is er een uitgebreide selectieprocedure. De totale procedure kan ruim 6 maanden duren.
Meer over de selectieprocedure voor politievrijwilliger >

Als je politievrijwilliger wordt, word je beëdigd als vrijwillig ambtenaar van politie. Vanwege mogelijke belangenverstrengeling kan het vrijwilligerswerk bij de politie niet samengaan met sommige beroepen. Bijvoorbeeld als je bij een beveiligingsbureau of recherchebureau werkt.