​Team Bestrijding Ondermijning Curaçao 

Witte boorden met vieze handen, dat is waar het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) zich op richt: grensoverschrijdende internationale financiële onderzoeken op het gebied van witwassen, (belasting)fraude en corruptie. Het specialistische rechercheteam is gevestigd op Curaçao en is ook actief op Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het team, dat op 1 januari 2016 van start is gegaan, bestaat uit medewerkers van de nationale politie, de FIOD en het openbaar ministerie. Het TBO werkt samen met de lokale landsrecherches (vergelijkbaar met de Nederlandse Rijksrecherche) en staat onder rechtsreeks gezag van de Procureur-Generaal.  

Het werk speelt zich midden in de maatschappij. De onderzoeken zijn complex en spelen zich af waar verschillende politieke en bestuurlijke belangen in kleine gemeenschappen bij elkaar komen. Typisch werk voor toffe peren!

 

Vacatures

Er is plek bij het TBO voor een aantal financieel rechercheurs. De vacature verschijnt 18 augustus op deze pagina. Wil je hiervan een seintje krijgen? Meld je dan aan voor een alert op Mijn KombijdePolitie en geef aan dat je interesse uit gaat naar internationale vacatures.

Interesse? Op 14 september zijn er twee voorlichtingssessies. Sessie 1 is van 14:00 - 17:00 uur en sessie 2 is van 18:00 - 21:00 uur. Klik hiernaast voor meer informatie en aanmelden.