​Salaris

Bij de politie heb je een baan en opleiding ineen. Het eerste jaar van de politieopleiding is dit op basis van een tijdelijke aanstelling voor 37,8 uur per week en ontvang je een vergoeding.

Bij de politie ben je al tijdens je opleiding in dienst. Wij betalen je opleiding, studiemateriaal, uniform en uitrusting. Het eerste opleidingsjaar heb je een tijdelijke aanstelling met een vergoeding van € 865,- bruto per maand. Als je het eerste studiejaar haalt, dan verandert je dienstverband en krijg je salaris ter hoogte van € 1.363,- bruto per maand. Na de opleiding is het salaris van een surveillant minimaal € 1.976,- en kun je maximaal doorgroeien tot € 2.866,-.

Eerder gewerkt?

Voor het eerste studiejaar is er een aparte overgangsregeling voor werkenden. Werk je momenteel aaneengesloten twee jaar of langer voor gemiddeld 28 uur per week? (LET OP: Reken deze twee jaar terug vanaf de datum van je aanstelling bij de politie. Elke onderbreking of een periode met WW betekent dat er géén sprake is van een aaneengesloten dienstverband.) En kun je dit aantonen met salarisstroken? Dan kun je deze salaristool gebruiken voor het berekenen van je salaris.

Bovenstaande bedragen zijn bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het salaris is niet onderhandelbaar.


Overige arbeidsvoorwaarden
De politie biedt een aantrekkelijk pakket overige arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst
  • opleiding, uniform, sportkleding en boeken worden betaald door de politie
  • mogelijkheid om parttime te werken na de opleiding
  • vakantiegeld en eindejaarsuitkering van elk 8%
  • deelname pensioenfonds ABP
  • reiskostenregeling
  • betaald ouderschapsverlof