Salaris

Bij de politie heb je een baan en opleiding ineen. Het eerste jaar van de politieopleiding is dit op basis van een tijdelijke aanstelling voor 37,8 uur per week en ontvang je een vergoeding.


1e jaar: € 863,-

Heb je het eerste studiejaar gehaald, dan krijg je een tijdelijke aanstelling voor maximaal 2 jaar en ontvang je salaris.
2e jaar: € 1.263,-
  
In het 3e jaar wordt het salaris verhoogd naar: € 1.432,- 

Na het behalen van de opleiding tot hoofdagent krijg je een vaste aanstelling en is het salaris minimaal € 2.256,- en kun je maximaal doorgroeien tot € 3.174,-.

 

Eerder gewerkt?

Voor het eerste studiejaar is er een aparte overgangsregeling voor werkenden. Werk je momenteel aaneengesloten twee jaar of langer voor gemiddeld 28 uur per week? (LET OP: Reken deze twee jaar terug vanaf de datum van je aanstelling bij de politie. Elke onderbreking of een periode met WW betekent dat er géén sprake is van een aaneengesloten dienstverband.) En kun je dit aantonen met salarisstroken? Dan wordt hiermee -volgens een standaard methode- een berekening gemaakt van je salaris. Hiervoor geldt een maximum van € 2.656,-.

Bovenstaande bedragen zijn bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het salaris is niet onderhandelbaar.

Overige arbeidsvoorwaarden

De politie biedt een aantrekkelijk pakket overige arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst
  • opleiding, uniform, sportkleding en boeken worden betaald door de politie
  • mogelijkheid om parttime te werken na de opleiding
  • vakantiegeld en eindejaarsuitkering van elk 8%
  • deelname pensioenfonds ABP
  • reiskostenregeling
  • betaald ouderschapsverlof.