Specialiseren en doorgroeien

De politie is een organisatie met mensen van aanpakken, alert reageren, grenzen stellen en handhaven. Alle opleidingen tot agent bereiden daarop voor. Na hun opleiding blijven veel politiecollega’s hun hele leven in dienst bij de politie. Dit betekent niet dat ze altijd als agent op straat blijven werken, of dit fulltime doen.

De bereden politie, het arrestatieteam, vreemdelingenrecherche, mobiele eenheid, forensische recherche, hondenbrigade, persoonsbeveiliging, dierenpolitie, verkeersongevallenanalyse. De politie is een brede organisatie die een hoeveelheid aan specialisaties kent die je fulltime of parttime (naast het agentenwerk) kunt vervullen. Maar wat je ook wil worden, in de basis wil je agent worden en zorgen voor een veiliger Nederland.

Vanuit een agentfunctie kun je je specialiseren of naar een hogere rang doorgroeien als je over de juiste competenties beschikt, voldoende ervaring hebt opgedaan en er vacatures zijn. Indien nodig volg je hiervoor aanvullende opleidingen aan de Politieacademie.

Kortom; in zo’n grote organisatie als de politie is er volop ruimte om je te ontwikkelen, te blijven leren en door te groeien. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie, investeert de politie graag in jouw toekomst.