Digitaal rechercheren

Online bedreigingen, phishing, versleutelde data. Als digitaal expert kun je een cruciale rol spelen in rechercheonderzoeken. Er is geen rechercheonderzoek meer dat geen digitale component in zich heeft. Van een meervoudige moordzaak tot online bedreigingen, van een gewapende overval tot cryptoware onderzoeken; in al deze onderzoeken komen digitale sporen voor die door een digitaal specialist onderzocht moeten worden om de dader(s) te kunnen opsporen.

Denk aan het terugvinden, interpreteren en veiligstellen van digitale sporen op computer, smartphone, camera of  navigatieapparatuur. Met het screenen van bestanden, telefoondata of internetcontacten kan bewijsmateriaal verzameld of een dader getraceerd worden. Versterking van de integrale aanpak van gedigitaliseerde criminaliteit en cybercrime vormt één van de belangrijke prioriteiten voor de politie. 
 

Digitale talenten

De politie zoekt praktijkgerichte IT-specialisten met de drive om de gedigitaliseerde samenleving veiliger te maken. Met diepgaande kennis van data, gegevensdragers en technieken kun je werken aan complexe opsporingsonderzoeken en de waarheid aan het licht brengen.

Jouw digitale expertise. Maak er politiewerk van.
Lees meer over:  organisatie digitale opsporing
                                selectieprocedure