Voor snel politieoptreden is actuele informatievoorziening cruciaal

Bijvoorbeeld op het gebied van positiebepaling; onmisbaar wanneer een alerte buurvrouw een verdachte situatie meldt. Waar ligt de straat precies in de wijk? Welke politieauto is het dichtst in de buurt? In welke richting vlucht de verdachte? Typisch een klus voor een functioneel beheerder om de behoefte van ‘blauw’ aan dit soort actuele geo-informatie te vertalen naar praktische technische oplossingen. Je staat dus digitaal schouder aan schouder met je collega’s in het veld. Teamwerk, in alles wat je doet.


Binnen het politiewerk ben je vooral bezig met de echte politie-applicaties, zodat de collega's op straat en bij de recherche zo efficient mogelijk kunnen werken. Je slaagt de brug tussen ICT'ers en eindgebruikers. Samen met 400 collega’s lever je, vanuit Zwolle, Eindhoven of Rotterdam, service aan zo’n 60.000 gebruikers.

In zo'n grote informatiegestuurde organisatie als de politie is er voor een gedreven functioneel beheerder alle ruimte om jezelf door te ontwikkelen. Horizontala of verticaal.

 vacatures