Forensisch-technisch rechercheren

Bloed op een muur, speeksel op een achtergelaten blikje, kledingvezels op een stoffelijk overschot. De forensische opsporing van de politie draait om het zoeken, veiligstellen, onderzoeken en analyseren van sporen en sporendragers om de waarheid aan het licht te brengen.

Forensisch-technische aanwijzingen kunnen de opsporing versnellen en het forensisch bewijs is essentieel voor de bewijsvoering in een onderzoek naar de toedracht van misdrijven. Wat is er gebeurd en wie zijn er bij betrokken? Met zowel klassieke als innovatieve, geavanceerde forensisch-technische technieken kan een verdachte gevonden of juist uitgesloten worden. Of het nu gaat om moord, woninginbraak, overval, mishandeling, (verkeers)ongeval of een aanslag.

De integriteit van sporen staat voorop. Hiertoe wordt in elke stap van het forensisch proces de 'chain of custody' bewaakt met behulp van de juiste bewaarcondities voor elk specifiek spoor en een enorme administratieve discipline. Wetgeving en rechtspraak stellen steeds hogere eisen aan opsporing en vervolging. Dit vraagt om kwalitatief hoogwaardige bewijsvoering en transparantie over de totstandkoming van forensisch bewijsmateriaal. Het versterken van de opsporing is een van de prioriteiten van de politie. 

Forensische talenten

Voor effectief en snel forensisch onderzoek zoekt de politie forensisch-technische talenten met de drive om complexe misdrijven op te lossen. Met diepgaande kennis van techniek, chemie of dna-technieken. En kandidaten met een brede scope op forensische en strafrechtelijke processen.

Jouw forensische expertise. Maak er politiewerk van.