​Salaris

Bij de politie heb je een baan en opleiding ineen. In het eerste jaar is dit op basis van een tijdelijke aanstelling voor een jaar voor 37,8 uur per week en ontvang je een vergoeding.

Bij de politie ben je al tijdens de opleiding in dienst. Wij betalen je opleiding, studiemateriaal, uniform en uitrusting. Het eerste jaar van de opleiding ontvang je een vergoeding van € 967,- bruto per maand. Bij een positief studieadvies krijg je een tijdelijke aanstelling en salaris: van € 1.363,- in het 2e jaar tot € 2.435,- in het 4e jaar.

Na drie jaar word je bij goed functioneren aangesteld als aspirant in vaste dienst.

Na het behalen van de opleiding tot politiekundige bachelor ontvang je een vaste aanstelling met een salaris van minimaal € 2.715,- bij een werkweek van 36 uur.

Eerder gewerkt?

Voor het eerste studiejaar is er een aparte overgangsregeling voor werkenden. Werk je momenteel aaneengesloten twee jaar of langer voor gemiddeld 28 uur per week? (LET OP: Reken deze twee jaar terug vanaf de datum van je aanstelling bij de politie. Elke onderbreking of een periode met WW betekent dat er géén sprake is van een aaneengesloten dienstverband.) En kun je dit aantonen met salarisstroken? Dan kun je deze salaristool gebruiken voor het berekenen van je salaris.

Bovenstaande bedragen zijn bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het salaris is niet onderhandelbaar.

Overige arbeidsvoorwaarden

De politie biedt een aantrekkelijk pakket overige arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst
  • opleiding, uniform, sportkleding en boeken worden betaald door de politie
  • mogelijkheid om parttime te werken na de opleiding
  • vakantiegeld en eindejaarsuitkering van elk 8%
  • deelname pensioenfonds ABP
  • reiskostenregeling
  • betaald ouderschapsverlof