Profiel

Politiewerk is veeleisend. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven. Hiervoor moet je stevig in je schoenen staan, snel kunnen schakelen, jezelf blijven in spannende situaties, goed kunnen samenwerken, en razendsnel kunnen inschatten welke actie nodig is.

Als hoofdagent heb je een voorbeeldfunctie, ook buiten je diensturen. Je bent betrouwbaar en je collega’s kunnen voor de volle 100% op je rekenen. Tijdens de opleiding leer je alle benodigde vaardigheden om het politiewerk uit te kunnen voeren. Bepaalde eigenschappen voor de agentfunctie moeten al wel in je karakter zitten. In de uitgebreide selectieprocedure wordt getest of je het in je hebt om een goede hoofdagent te worden.


Basiseisen

Minimaal een vmbo gl/tl of mbo-3 diploma, de leeftijd van 18 jaar en de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn). Een eventueel buitenlands diploma kun je laten waarderen bij het IDW.

Kennis van verschillende culturen is belangrijk voor het politiewerk. Bij voorkeur breng je relevante kennis mee, verkregen door achtergrond of werkervaring.