​​​​​​Hoofdagent

Met een vmbo-gl/tl of mbo-3 diploma kun je hoofdagent worden bij de politie. Als hoofdagent treed je op in de meest uiteenlopende situaties. Samen met je collega’s zorg je voor een goede afwikkeling van incidenten. Van vernieling tot verkeersongeval, van woninginbraak tot geweldsmisdrijf. 
 

Als hoofdagent ben je vooral actief in de noodhulp. Je gaat af op de meldingen die bij de meldkamer binnenkomen. Het ene moment leid je verkeer om bij een aanrijding, het andere moment ga je af op een uit de hand gelopen ruzie.
Meer over het werk van hoofdagent >


Werken als hoofdagent betekent een baan en opleiding ineen. De praktijkgerichte lessen aan de Politieacademie wissel je af met werkperiodes in een wijk- of districtsteam. De politieopleiding op mbo 4-niveau duurt 3 jaar. 
Meer over de opleiding tot hoofdagent >


Het complexe politiewerk vraagt de nodige denkkracht. Kun je snel genoeg schakelen, analyseren wat er aan de hand is en direct inschatten welke actie nodig is?
Naar het profiel voor hoofdagent >


De functie van hoofdagent vraagt veel van je. In een uitgebreide selectieprocedure word je getest op de juiste eigenschappen voor het politiewerk. De totale procedure kan ruim 6 maanden duren.
Meer over de selectieprocedure voor hoofdagent >